Leve het onderwijs

Leve het Onderwijs! is een beweging van schoolbestuurders die geloven in een nieuwe manier van besturen. Van moeten naar mogen. Van controleren naar vertrouwen. Van ‘wat kan niet’ naar ‘wat kan wel’. Leve het Onderwijs! is een beweging van verschilmakers in het onderwijs, die samen zorgen dat leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

 

Deze kanteling is niet gemakkelijk en gaat ook niet vanzelf. Daarom is ‘Leve het Onderwijs!’ gestart. Bestuurders die bewegen van ‘doen zoals wij het altijd deden’ naar ‘werken vanuit de bedoeling’. Deze beweging jagen wij aan door;

  1. Academische werkplaats voor onderwijsbestuurders
    Hierin leren we van en met elkaar over en doen we wetenschappelijk onderzoek naar het nieuwe besturen waarin vertrouwen en ruimte geven voorop staan. Een organisatie kan niet verder komen dan de bestuurder is in zijn ontwikkeling.
  2. Het Leve het Onderwijs!-label
    Door aangesloten te zijn bij Leve het Onderwijs! laat je zien dat je staat voor bewegen naar een nieuwe manier van besturen. We ontwikkelen een label dat deze kwaliteit kenmerkt.
  3. Een klankbord te zijn voor beleid
    Voor nieuw bestuur zijn andere wetten en regels nodig. Bestuurders weten als geen ander wat nodig is voor goed onderwijs en wat in de weg zit. Daarom zijn wij klankbord voor beleidmakers, zodat ons geluid bij de vormgeving van beleid wordt meegenomen.

Bezoek hier de website van Leve HeT onderwijs.