Microsoft 365 verboden in Baden – Württembergse scholen

Onderstaand bericht is een machine vertaling uit het Engels en het origineel vind je op de website van Nextcloud.
De Nederlandse equivalent van Nextcloud is The Goud Cloud.

 

Er bestaan geschikte alternatieven!

De onderwijssector heeft de afgelopen jaren veel aanpassingen moeten aanbrengen vanwege de covid – 19 pandemie, nieuwe GDPR-voorschriften en meer innovatieve manieren om onderwijs en leren in het algemeen te onderwijzen.

Overschakelen naar online leren heeft zijn voordelen, maar het heeft zijn eigen hindernissen en loops om doorheen te springen. Een van de belangrijkste is ervoor te zorgen dat de gebruikte programma’s voldoen aan gegevens en privacy.

Tussen herfst 2020 en lente 2021 heeft de staat Baden – Württemberg in Duitsland, die heeft vertrouwd op Microsoft 365-producten, heeft een proefoperatie opgezet om de configuraties en normen voor gegevensbescherming van 365 te testen vanwege enkele klachten van scholen over gegevensconformiteit. Zelfs nadat bepaalde functionaliteiten waren geëlimineerd en extra beveiliging was geïmplementeerd, leverde de piloottest geen oplossing voor gegevens die aan de gegevens voldoet voor leraren, studenten en ouders.

“Vooral in het geval van specifieke klachten, die we zullen blijven onderzoeken, wil ik eerst samen met de scholen zoeken naar mogelijke oplossingen. Tegelijkertijd willen we de competentie op het gebied van gegevensbescherming op scholen versterken. ” – Stefan Brink

Sindsdien, en in overeenstemming met activisten voor gegevensbescherming en waarschuwingen van onderwijsverenigingen, het Ministerie van Cultuur, Sandra Boser en de Staatscommissaris voor gegevensbescherming, Stefan Brink, hebben een plan voorgesteld om weg te gaan van Microsoft naar andere gegevenscompetente oplossingen zoals bijvoorbeeld Moodle en BigBlueButton.

Nextcloud werkt samen Moodle in het combineren van de dynamische leeromgeving van Moodle met het gebruik van bestanden van Nextcloud. Met dit Moodle-integratie, docenten kunnen bijvoorbeeld cursusgidsen en opdrachten in Nextcloud opslaan en toegankelijk maken voor studenten in cursusactiviteiten. Nieuw van ons laatste release bevat handige functies voor zowel docenten als studenten, zoals ons whiteboard over Talk, dempen / dempen, reacties en handopwekkingsfuncties.

Wat betreft de Nextcloud integratie met BigBlueButton, gebruikers die bekend zijn met het platform kunnen dezelfde functionaliteiten gebruiken, zoals het opzetten van aangepaste kamers en breakout-kamers, en volledige autoriteit hebben over de toegankelijkheid ervan.

Terwijl Nextcloud grip krijgt in de onderwijssector, ons team werkt continu hard om ons platform superieur te maken in data compliance, functionaliteit en – van – gebruik waarin alternatieve providers zoals Microsoft 365 en het leren ontbreken.

Met Nextcloud en zijn partners zoals de populaire Moodle en BigBlueButton, kunt u er zeker van zijn dat de gegevens van uw leraren, studenten en ouders veilig en beschermd zijn. Beheerders en opvoeders werken hard en zorgen over datalekken en privacycompromissen moeten volledig worden vermeden.

Meer dan driekwart van de scholen in Baden – Württemberg heeft zich al van Microsoft afgewend en is op weg naar een meer datacompatibele toekomst. Het andere kwartaal is nog steeds op zoek naar andere open – bronoplossingen die kunnen worden geïmplementeerd in hun digitale onderwijsplatform. Mr. Brink, die dat eerder heeft gedaan afgelast het gebruik van 365 producten op scholen stelt dat 365 tools alleen kunnen worden gebruikt tenzij er meer klachten ontstaan, en het lijdt geen twijfel dat deze klachten zullen worden voortgezet door schoolbestuurders, want zoals de mislukte piloottest bewees, zijn de producten van Microsoft ongeschikt voor scholen.

Zoals we in Baden – Württemberg hebben gezien, is het na verloop van tijd een waarschijnlijke voorspelling dat meer staten in Duitsland en in landen in het buitenland dit voorbeeld zullen volgen en naar alternatieven zullen zoeken voor hun huidige platforms zoals Microsoft. Er is niets belangrijker dan het hebben van een betrouwbaar, veilig en betrouwbaar platform dat wordt gebruikt in educatieve omgevingen, en we hopen dat meer scholen tot de conclusie komen om de overstap te maken.