Een school voor het leven

Datum/Tijd
Datum: 11 januari 2023
Tijd: 20:00 - 21:30

Locatie
Vrije school De Zonnewende
Valckstraat 30
7203 GC, Zutphen


Verdiepingsavonden

In maart ‘22 kwam Jacques Meulman voor een verdiepingsavond naar Zutphen om te vertellen over ‘gezondmakend onderwijs’. Het was een heel inspirerende avond waarbij de kern van het vrijeschoolonderwijs werd geraakt. De aanwezige deelnemers waren dan ook zo enthousiast, dat ze graag meer van hem zouden willen horen. Goed nieuws voor alle leerkrachten, ouders en andere geïnteresseerden; dat kan!

In samenwerking met de vrijescholen in Zutphen staat er een reeks van maar liefst 7 (zeven!) verdiepingsavonden gepland. Tijdens deze avonden vertelt Jacques Meulman over de achtergronden van de vrijeschoolpedagogiek.

Een school voor het leven

Al het leren vraagt om zin en betekenis, om doel en richting en het leven vraagt om betrouwbare vormen, om gezonde ritmes, om bezielende ontmoetingen en om verwarmend enthousiasme. De Vrijeschool heeft een geheel eigen leerplan dat ruimschoots alle ingrediënten bevat om te leren voor het leven. In een aantal avonden gaat Jacques Meulman dieper in op de menskundige fundamenten van de vrijeschoolpedagogie, haar opgave in deze tijd en haar doorwerking in het leven van de kinderen. Telkens zullen actuele thema’s aan bod komen die vanuit het perspectief van de school, de kinderen en de ouders belicht en verdiept zullen worden, met het doel om de gemeenschappelijk bron van inspiratie voor de opvoeding en het onderwijs van de kinderen beter te leren kennen.

Wanneer:
7  woensdagavonden, van 20:00 – 21:30 uur (inloop vanaf 19:45 uur)
02 nov
30 nov
11 jan
08 feb
07 mrt (let op, dit is een dinsdag!)
05 apr
17 mei.

Entree
€25,= per persoon (voor de gehele reeks verdiepingsavonden).

Aanmelden
Meld je aan voor 15 oktober 2022 door een e-mail te sturen naar m.giesen@vrijeschoolzutphen.nl

 

 

← Terug naar alle activiteiten